tiistai 20. syyskuuta 2011

Maanantai on vaarallinen, minihame suojatiellä turvallinen!


Maanantai ei ole ainoastaan harmaa, vaan myös vaarallinen. Eniten työmatkatapaturmia sattuu nimittäin maanantaisin. Perjantai on riskittömämpi vaihtoehto, koska se on tilastollisesti turvallisempi. Eli maanantaina kannattaa jäädä kotiin peiton alle, ties vaikka mitä vaaroja työmatkalla vaanii. 

Auts, nyt jäi kengän korko kiinni sadekaivon ritilään. Voihan mukulakivi ja liukkaat portaat! Työmatkalla naiset ovat miehiä tapaturma-alttiimpia. Tämä on tilastollinen fakta, jonka epäillään johtuvan naisten käyttämistä kengistä. Ovat kuulemma erilaiset kuin miesten kengät. Toiseksi syyksi epäillään julkista liikennettä, sillä naiset kulkevat miehiä useammin joko julkisilla tai jalan.  

Minihame tuo oiva pieni keksintö
Aamulehden Moro-liitteessä testattiin minihameen tehokkuutta suojatiellä. Toimii, autoilijat pysähtyivät useammin, kun lyhythameinen neitokainen ylitti suojatietä. Minihame on naiselle turvallinen suojatiellä, muuten en mene takuuseen hamosen turvallisuudesta. Kovin vilpoinen vaate ainakin on näin syksyn sateilla, joten miten saisimme nuo ratin takana olevat miehet huomaamaan meidät myös pakkassäällä? Pitäisikö hame nostaa korviin tietä ylittäessä tai riittääkö perinteinen heijastin? 

Jos meillä naisilla on syytä varovaisuuteen talvella, on miehillä syytä varovaisuuteen vuoden ympäri. Moro-liitteen testituloksien mukaan ei ollut väliä miten mies oli pukeutunut ylittäessään suojatietä. Auto kun ei pysähtynyt sen useammin, oliko mies puku päällä tai verkkareissa. Eivätpä sitten keksineet laittaa miestä ylittämään tietä minihameessa. Luulisi tuon näyn pysäyttävän autoilijan kuin autoilijan. Minä ainakin lupaan sammuttaa auton ja tulla onnittelemaan miestä onnistuneesta asuvalinnasta ihan kädestä pitäen.  
Miehet- sääret esiin ja autot jätetään kotiin!  

Yhtään Hello Kittyä ei vahingoittunut kuvausten aikana.
 
Tiedot: Tapaturmavakuutuslaitosten liiton tilastot vuosille 1999 - 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.