torstai 5. tammikuuta 2012

Tuuri


Välillä käy tuuri. Onnestaa ja se pistää hymyilyttämään. Tuuri tipahti syliin eilen illalla. Tai oikeastaan kaikki alkoi viime vuonna, tarkalleen ottaen 11:ta joulukuuta, kun pengoin Tampereen Työväen Teatterin aarteita. Satuimme nimittäin samalla voittamaan Anna Liisa -musikaaliliput. 

Lue blogikirjoitus ”Tampereen Työväen Teatteri avasi aarre arkkunsa”, jos ihmettelet mistä aarteista nyt oikein on kyse: http://jopas-jotakin.blogspot.com/2011/12/tampereen-tyovaen-teatteri-avasi.html

Anna Liisa- musikaalin ensimmäinen kohtaus. Kuva: Pohjalainen

Palataanpa eiliseen iltaan. Olimme tyytyväisin mielin saapuneet katsomaan Anna Liisa -musikaalia, minä ja minun Vintro-saappaani ja mieheni, joka kaikista varoituksista ja kauhuskenaarioista huolimatta oli urhoollisesti saapunut paikalle. Miehet, onko se teidän geeneissä, että musikaali/teatteri -sanan kuullessa alkaa suusta pulputa vaahtoa ja kauhukuvat piirtyvät verkkokalvoillenne. Eikä tuota käsitystä voi korjata, vaikka sattuisikin käymään niin, että pitäisit, jopa nauttisit näkemästäsi kulttuurielämyksestä, sillä eihän se vain käy päinsä. 

Nyt asian ytimeen, kun en näköjään millään meinaa päästä asiaan. Tapahtuipa eilen illalla, että juuri ennen esityksen alkua teatterijohtaja, Riku Suokas kiipesi lavalle. Pahoitellen, Anna Liisa esittävä Suvi-Sini Peltola oli sairastunut. No voihan kissanminttu ja koiran häntä. Onneksi asia kääntyikin riemuksi, sillä musikaalia ei peruttu. Katsojille tarjottiin Anna Liisa -musikaalin parhaat palat. Paikalle saapuneet näyttelijät, tanssijat sekä muusikot esittävät osan musikaalin musiikkinumeroista. 

Stand-up 
Väliajan jälkeen teatterijohtaja, Suokas esitti stand-upia. Suokas pisti itsensä likoon ja kruunasi iltamme kunnon naurupommilla. Tehtävä oli pitkänlinjan stand-up koomikolle haastava, sillä katsomossa istui myös vanhempaa väkeä, jotka eivät ikinä olleet edes kuulletkaan stand-upista. Joten koko esitys piti aloittaa kertomalla mistä stand upissa on oikein kyse. 

-Me koomikot olemme väkeä, jotka mietimme kysymyksiä kuten: jos etanan kuori katoaa, onko etana silloin alasti vai koditon. Kiitos herra Suokas, taas yksi eläinarvoitus kokoelmaani. Illan mittaan jutut saivat stand-upille tavallisia sarkastisia piirteitä. Lopuksi Suokas kertoi miten paljon hän pitää Body Shopin tuotteista. Etenkin yhdestä shampoolaadusta, jonka nimeä en kirveelläkään muista. Joten herra Suokas, voisitko ilmoittaa tuon kyseisen tuotteen merkin, jotta me kanssaihmiset voimme ilahduttaa sinua kyseisellä tuotteella. Lieneekö tuote hiuskutriesi tuuheuden salaisuus?

Riku Suokas Kuva: kingsalliance.fiAnnaLiisa-musikaalin lisätiedot:

Teatterijohtaja, näyttelijä ja stand-up koomikko Riku Suokkaan kotisivut:Jos pidit blogista, kerro myös kaverille  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.