perjantai 30. syyskuuta 2011

Siisteys on poikkeustila!


Meillä on sotkuista. Kuka täällä oikein sotkee? Tunnustan, minä olen tämän talouden suurempi sotkupossu. Tavarat eivät vaan aina pysy järjestyksessä. Etenkin vaatekaappi on haaste. Eipä tuo minua kauheasti haittaa. Paniikki iskee vasta kun vieraita on tulossa. Apua, meillä on sotkuista - äkkiä luuta käteen!  

Keittiötaso
Miksi ihmeessä ihmiset siivoavat vieraiden tullessa, ylläpitäen illuusiota täydellisen puhtoisesta kodista? Jos jollekin on iskostunut mielikuva, että meillä on aina siistiä, paljastan sinulle pölyisen totuuden. Mikä siinä on niin kamalaa jos pölykoirat haukkuvat nurkissa ja sanomalehdet putoilevat keittiön pöydältä? Voihan sitä toki ojentaa ne pahimmat sotkut, jotta vieraat mahtuvat ovesta sisään. Kaikki ylimenevä on hätävarjelun liioittelua! Mitä minä oikeasti pelkään? Saavani otsaan leiman sotkuisesta kodista, tekevän minusta huonomman ihmisen? 
Olohuoneen tv-taso
Sotkut standardiksi
Kaikki te siistit kodinomistajat – te olette yli-ihmisiä, jotka suoriudutte mahdottomasta. Miten te sen teette? Onko teillä siivouspäivät? Tai kenties kotiapulainen?


Aion nyt tehdä sen, mitä kenenkään ei tulisi ja samalla jokaisen pitäisi tehdä! Julkaisen kaikessa kauneudessaan kuvan sotkuistamme. Kehotan kaikkia samanhenkisiä tekemään samoin. Julistetaan sotkut standardiksi ja siisteys poikkeustilaksi.


Haaveilen Tobi-höyrysilittimestä

P.S. Jokin pieni ääni sisälläni väittää, että tulen vieraiden tullessa siivoamaan kuten ennenkin. Olenpa ainakin kerran räväyttänyt. Tai pikemminkin ikuisesti, sillä se mikä Internetissä julkaistaan, säilyy ainiaan.

HAUSKAA VIIKONLOPPUA kaikille, niin sotkuille kuin siisteillekin =D. 
Imuri vei voiton!


2 kommenttia:

  1. Tässä on oikeanlaista asenetta! Eikös vanha sanontakin sano, että "Talo elää tavallaan, vieraat tulee ajallaan".

    VastaaPoista
  2. Hyvä sanonta! Tästä tuli mieleen tv-ohjelma Kätevän emännän vinkki:

    "Älä stressaa. Aina ei asioiden tarvitse olla viimeisen päälle. Kasta vanhat sukkahousut
    Toluun ja laita sohvan alle. Haju kertoo heti, että huoneistossa on siivottu. Vähennä valaistusta minimiin, jotta pöly ei paljastu. Lämmitä hellan pikalevy, laita ripaus kardemummaa levylle ja huoneistoon leviää vastapaistetun pullan tuoksu. Olet valmis vastaanottamaan vieraasi."

    VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.