perjantai 7. lokakuuta 2011

Herkkuja Hämeenpuistossa


Hämeenpuistossa tuoksuu vastaleivottu ranskalainen patonki. Eurooppalainen ruokatori on saapunut Tampereelle, tuoden mukanaan herkkuja muun muassa Italiasta ja Ranskasta. Tarjolla on suklaata Lombardiasta, sisilialaisia mantelileivoksia ja erilaisia oliiveja ympäri Eurooppaa. Nam!

Eurooppalainen ruokatori Hämeenpuistossa  5.-12.10.2011

Jono oli pisimmillään ranskalaisen myyntikojun edessä, jossa ihmiset jonottivat patonkeja. Tällä kertaa tunnelma oli leppoisan odottava, toisin kuin kesällä järjestetyllä Ranskalaisella torilla. Yhtään ärräpäätä ei kuulunut patonkia jonottavien joukosta. Myyjätkin saivat myydä tuotteita kaikessa rauhassa, ilman että kukaan jonotukseen närkästynyt asiakas kävisi heihin käsiksi. Ehkä tilannetta rauhoitti se, että patonkeja sai tällä kertaa ostaa enemmän kuin yksi per asiakas. 

Patonkijono
Ranskalainen myyntikoju

Elämää kiitos!
Pienet myyntikojut sopisivat hyvin elävöittämään muuten hiljaista Hämeenpuistoa. Tyyliltään Hämeenpuisto on esplanadimainen, yli kilometrin pituinen puisto. Puisto on kaunis valkoisine penkkeineen ja puukujineen, ja ansaitsisi tulla käytetyksi muutenkin kuin satunnaisena ohikulkureittinä. Hämeenpuisto kävisi hyvin Tampereen uudeksi olohuoneeksi, jossa kaupunkilaiset voisivat viettää aikaa kesäisin. Puisto kaipaisikin yhden jäätelökioskin ja kuppilan lisäksi, lisää viihtyisiä kahviloita ja terasseja. Minä nauttisin mielelläni jäälattea Hämeenpuistossa, aurinkoisena kesäpäivänä.

Kuivattuja hedelmiä
                  


HalvaaOliiveja
Ranskalaisia juustoja
Fudge
Saippuaa
Italialaista suklaata ostamassa

Lisää tietoa Hämeenpuiston Eurooppalaisesta ruokatorista. 

Aamulehden kirjoitus Ranskalaisen torin patonkihässäkästä.  

2 kommenttia:

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.