sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Puhutaan rahasta! Jaana Ahokivessä on jotain erikoista, hän puhuu avoimesti rahasta. Viikonlopun aikana hän on järjestänyt tyttärilleen yhteiset synttärijuhlat yökerho Ilonassa Tampereella. Hintaa kekkereille tuli komeat 10 000 euroa. Kuulostaako paljolta? Hinta vastaa keskimäärin suomalaisten häiden budjettia. Ainoa ero on, että häiden kustannuksista ei Suomessa puhuta ääneen, saatika mainosteta Aamulehdessä. Juuri tämä herättikin huomioni, Aamulehden sivuilla kun ei yleensä kirjoiteta yksityishenkilöiden kekkereistä tai ei ainakaan ilmoiteta sunnuntai-lehden nelossivulla. Juttu otsikoitiin raflaavasti: Lahjaksi Cartierin sormus, mersu ja 10 000 euron bileet. Silmiinpistävää, sillä samalla sivulla  uutisoidaan myös 95-bensan suosiosta ja kahdesta puukkosurmasta. 

Bling bling ja chi-ching!
Synttärisankareiden, Alexiina Ahokiven ja Krista Uusitalon mekot oli valinnut palkattu stailisti. Juhlan teemana olivat venetsialaiset naamiaiset, joihin naamiot hankittiin aina Venetsiasta saakka. Unohtamatta tietenkään lahjoja. Päivänselväähän on, että 18-vuotiaalle pitää ostaa auto, tarkalleen ottaen Mercedes Benz SL-sarjaa. Minulle tuo ei kerro paljoa muuta kuin, että mersut maksavat aina. Tulipa myös mieleeni, ettei tuo auto varmaankaan sammu Kehä III:n aamuruuhkaan, kuten minun Citroen vanhukseni, jolla minä köröttelin 18-vuotiaana.Särö säännössä
Sisko sai lahjaksi asunnon, Alexiina toteaa. Ei kun Cartierin sormuksen Pariisista, tyttöjen äiti, Jaana Ahokivi korjaa. Onneksi korjasi, muutenhan meille Aamulehden lukijoille olisi tullut ihan väärä kuva tapahtuneesta. En ole ennustaja, mutta rohkenen arvata, että tämä juttu herättää närää. Villitsee keskustelupalstojen anonyymejä kriitikoita. Tässä kun on rikottu sitä pyhintä sääntöä. Älä näy, älä luule olevasi mitään, älä ainakaan parempi kuin muut. Suomessa kun ei ole vielä totuttu Kardashian -siskosten kaltaiseen elämään. Toivottavasti juhlat olivat onnistuneet, sillä olen samaa mieltä Jaana Ahokiven kanssa siitä, että juhlat ovat tärkeitä, sekä yhteyksien pitämisen, että niiden luomisen kannalta. 

Lopuksi aion myös itse puhua rahasta. Avaan lompakkoni ja paljastan miten paljon euroja kukkaro pitää sisällään. Laihalta näyttää, viisi euroa ja viisitoista senttiä. Jopas jotakin!


Lue lisää aiheesta Aamulehden verkkosivuilta:

2 kommenttia:

  1. Minunkin silmiini osui tuo Aamulehden kirjoitus. Ajattelin, että huh huh. Mitähän tyttäret saavat äiskältä 3o-vuotislahjaksi, ehkä kuun taivaalta. Vaikka eipä sekään varmaan tunnu miltään, jos maallisia lahjoja satelee tuohon tahtiin jo 18 vanhana. Taitais planeetta Kuu olla tyttöjen mielestä ihan tylsä juttu.

    VastaaPoista
  2. Voipi olla, että kuu olisi aika tylsä juttu ;)

    VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.