sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lasimäki -Huldan Huusholli


- Leikitään, että minä sanon sanan ja sitten sinä sanot, mitä tulee tuosta sanasta mieleen. – Hyvä on, mutta et sitten sano mitään tyhmää tai jotain hassua. – Lupaan. – Oletko valmiina? – Sana on Iittala.
Tuleeko mitään mieleen? Tämä on se kohta, jossa sinun aivonystyräsi tulisi käydä kuumina.  Assosioida!
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olen melkein varma, ettet miettinyt kovin kauaa sanaa Iittala. Päässäsi vilahti korkeintaan sanat lasi ja Aalto-maljakko. Sen sijaan sinä luit tätä tekstiä eteenpäin. Halusit tietää, että mikä juttu tämä oikein on. Luultavasti ärsyynnyit yläpuolella olevista kolmesta tyhjästä viivasta. Ja nyt odotat minun kertovan mitä ne ovat. Olenko oikeassa? 

Nuo rivit edustavat tyhjää tilaa ajatuksillesi. Nykyään kun tuota tyhjää tilaa on aika vähän, niin ajattelin luoda sitä sinulle. Informaatiota tulee joka tuutista ja sitä mitä sinä et tiedä, niin sen tietää ystävämme Google. Aika hyvä ystävä sinänsä, mutta hiljattain minua on alkanut mietityttämään, puhuuko Google aina totta? 

Niin, siitä Iittalasta. Tiesitkö, että Iittala on paikkakunta, joka sijaitsee Hämeenlinnan taajamassa? Harva sitä tietää. Kuten arvasit, Iittalan Lasitehdas on saanut nimensä synnyinseutunsa mukaan. Iittalan Lasimäellä sijaitsee nykyäänkin vuonna 1881 perustettu lasitehdas. Niistä ajoista kertoo, niin ikään Lasimäellä sijaitseva Lasimuseo. 

Vanha Aalto-maljakko muotti


Tänä päivänä Lasimäki on myös ostos- ja matkailukohde. Tarjolla on designea, sisustavaraa, käsitöitä sekä herkkuja. Lasimäen kupeessa nököttää satavuotias vihreä talo. Ovessa lukee Huldan Huusholli. Kop, kop, onko ketään kotona? Antaa kuvien kertoa millä mallillaan Huldan Huusholli on. 


Tummaa, vaaleaa ja valkoista, Kultasuklaan tehdas sijaitsee myös Lasimäellä. Täällä tehdään käsin niin perinteiset konvehdit, kuin suklaiset aikuisviihdetuotteet. 


 

Kaikki kuvan suklaat ovat syötäviä, jopa värikuvatkin.

Kurkkaa linkistä, mitä muita liikkeitä Lasimäeltä löytyy, sekä yllä mainittujen liikkeiden kotisivut:


P.S. Joulua ajatellen, on Lasimäki myös hyvä paikka ostaa lahjoja. Eli Joulupukki, jos luet tämän, niin kannattaa ostaa ne lahjat ajoissa, ettei taas tule yllätyksenä, miten joulu voi olla nyt jo. Terveisiä myös Joulupukin muoreille - Yksi lahja riittää minulle mainiosti. 


Jos pidit blogista, kerro myös kaverille Hymy

2 kommenttia:

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.