sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Mitä Suomi Googlaa?

Jos katsoisimme Suomea Googlen silmin, maamme näyttäisi tältä: Nokian N8 kännykät pirisevät ja ihmiset puhuvat facebookissa rap-artisti Petri Nygårdista, sekä pop-tähti Lady Gagasta. Suunnittelemme Tallinnan matkaa ja katsomme telkkarista Big Brotheria. 

Vuonna 2010, yllä mainitut asiat ja henkilöt olivat Suomen suosituimmat Google haut -listan ykkösiä. Google -haut kertovat, mitkä ilmiöt ja trendit ovat pinnalla. Lista ei itsessään ole yllättävä, sillä samat aiheet jylläävät myös iltapäivälehtien otsikoissa. Sen sijaan, nopeimmin nousseet haut-listalla on hakuja, jotka eivät sano minulle mitään. Minun oli siis pakko googlettaa kyseiset sanat ja samalla tulin taas kasvattaneeksi näiden hakusanojen suosiota. 

Nopeimmin nousseet haut 2010

1.      Nokia N8
2.      BB 2010
3.      Hsl
4.      Bubbleroom
5.      Tori.fi
6.      Panfu
7.      Chatroulette
8.      Fb
9.      Etuovi asunnot
10.  Gosu


Mikä on Hsl? Tietenkin Helsingin seudun liikenne, olisipa minun entisenä helsinkiläisenä pitänyt hoksata tuo lyhenne. Panfu, kuulostaa joltain pandan pamfletilta. Panda-sana osui oikeaan, sitten meni arvailu metsään. "Panfu – ryhdy pandaksi ja tule osaksi panfun yhteisöä. Virtuaalisessa Panfu- maailmassa on paljon 6 - 12 -vuotiaille lapsille sopivia, ilmaisia online-pelejä sekä turvallinen, valvottu chat. Panfussa tuetaan erityisesti lasten luovuutta. Panfu on ystävällinen ja selväpiirteinen lasten oma maailma." Täälläkö suomen ala-aste ikäiset viettävät vapaa-aikaansa? Enpä tiennyt, nyt tiedän, kiitos Googlen. Chatroulette, jo sana chat kertoo, että on kyse chatista. Enpä kuitenkaan tiennyt, että kyse on palvelusta, joka tarjoaa mahdollisuuden tavata ihmisiä nettikameran ja mikin välityksellä. Olen viisastunut chatrouletin verran. Sitten pitäisi vielä selvittää mikä on gosu. Sanasta tulee väistämättä mieleen sana vosu. Naisista tässä palvelussa on kyse, mutta onneksi sentään ei maksullisista. "Go Supermodel on nettiyhteisö, jossa tytöt rulettaa. - Saa uusia ystäviä, harjoita luovuuttasi, pidä hauskaa ja paljon muuta mukavaa turvallisessa ympäristössä. " Kyseessä on samankaltainen palvelu kuin Panfu, mutta ala-asteikäisten sijaan kohderyhmänä ovat teinitytöt.
Suosituimmat haut 2010
 1. Facebook
 2. Youtube
 3. Iltalehti
 4. Iltasanomat
 5. Nettiauto
 6. Gmail
 7. Suomi24
 8. Hotmail
 9. Mtv3
 10. Irc
Vuonna 2008 samaisella listalla, sijalla viisi keikkui englannin kielen persoonapronomini "you". Miksi? Eivätkö suomalaiset osanneet kirjoittaa kyseistä sanaa oikein kaksi vuotta sitten, ja joutuivat tarkistamaan sanan Googlesta. Ovat näköjään oppineet 2010-luvulle tultaessa. Voisiko kyseessä kuitenkin olla Youtube haku, sillä palvelun hakusanaksi riittää pelkkä ”you”. Kyllä me suomalaiset osataan enklantia kirjoittaa!

Vuoden 2010 haetuimmat kotimaiset julkkikset 

1.      Petri Nygård
2.      Johanna Tukiainen
3.      Jenni Vartiainen
4.      Anna Abreu
5.      Chisu
6.      Cheek
7.      Viivi Pumpanen
8.      Martina Aitolehti
9.      Anna Puu
10.  Kiira Korpi

Julkkis-naiset rulettivat Suomessa viime vuonna, listalle mahtui vain kaksi miestä. Sivutetaan kokonaan se, että Petri Nygård voitti ja, että Johanna Tukiainen komeili kakkosena.

Vuoden 2010 haetuimmat ulkomaiset julkkikset 

1.      Lady Gaga
2.      Justin Bieber
3.      Megan Fox
4.      Adam Lambert
5.      Kim Kardashian
6.      Miley Cyrus
7.      Heidi Montag
8.      Rihanna
9.      Eminem
10.  Katy Perry

Tiesin kaikki! Jee, kuinka ylpeä olen itsestäni. Voisiko joku kehua minua ja samalla kertoa mitä minä tällä tiedolla teen. 

Vuoden 2010 haetuimmat matkakohteet
 1. Tallinna
 2. Barcelona
 3. New York
 4. Thaimaa
 5. Riika
 6. Kreikka
 7. Turkki
 8. Egypti
 9. Lontoo
 10. Rooma
Voisin tässä kohtaa kertoa, missä näissä kohteissa olen vieraillut. En vaan keksinyt, mitä te sillä tiedolla teette, joten päätin olla kertomatta.

Vuoden 2010 haetuimmat televisio-ohjelmat 

1.      Big Brother
2.      Salatut elämät
3.      Pikku kakkonen
4.      Euroviisut 2010
5.      X factor
6.      Maajusille morsian
7.      Kuorosota
8.      Dance
9.      Putous
10.  Duudsonit

Tässä listassa on virhe! Putous-ohjelma ansaitsee ykkössijan, sillä se on nostanut huomattavasti naurun määrää Suomessa, viimeisen kahden vuoden aikana. Tai ainakin meidän olohuoneessa ja naapurissa, sen verran on hekotettu, että kyllä varmasti naapuriin on kuulunutPutous alkaa jälleen 7.1.2012, Mtv3-kanavalla kello 19.30. Jos haluatte tietää, mitä mieltä olen Big Brotherista, niin lukaiskaapa blogiteksti – Äidit mukaan Big Brother-taloon, vaikka ihan sunnuntaipäivän ratoksi. 

Miten ajan hermolla sinä olet? Montako hakusanaa tai henkilöä sinä et tiennyt?  Minun lukuni on 4. 


Montako sanoista olet googlannut? Lukuni on 17. Olen siis ahkerasti kasvattanut hakulistaa.


Panfun-, Chatrouletten- ja go Supermodel- nettisivut:

Jos pidit blogista, kerro myös kaverille Hymy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.