lauantai 17. joulukuuta 2011

Pekalla kävi vahinko


Meinasi aamukahvi mennä väärään kurkkuun, sen verran hämärä on Sportia Pekan tämän päiväinen mainos Aamulehdessä.  Siis mitä? Mitä tämä Pekka nyt oikein meinaa? Mainoksessa mainostetaan talviurheiluvaatteita ja -välineitä otsikolla – ”Lumivahinkoale Pekalla”. 

Mikä ihmeen lumivahinko? Viitataanko tässä lumen sulamiseen? Vai puhutaanko kenties vuotavasta myymälän katosta, joka on aiheuttanut vahinkoa liikkeessä. Tai onko Pekalle itselleen tapahtunut vahinko? Ehkä Pekka on liukastunut ja lyönyt päänsä? Jos näin on, toivon sinulle Pekka pikaista paranemista, sillä tämän päivän mainos oli sen verran sekava, että aivotärähdys selittäisi sen hyvin. 

Mutta eipä tämä vielä tässä, jos itse otsikko on hämärä, on itse mainos jo pimeän puoleinen. Mainoksessa komeilevat amputoidut, puolipukeiset aboriginaali -miehet. Yksi on saanut sukset jalkaan, mutta eipä tuolla Australian tasangolla taida oikein suksi luistaa. 

Tämä on kyllä nyt Pekka selityksen paikka! Mitä sinä haluat meille kuluttajille tällä mainoksella viestittää? Ainakin sait minun huomion, mutta samalla sait pääni pyörälle? Sattuuko joku ymmärtämään Pekan ajatuksenjuoksua ja voisi täten kertoa, mistä tässä mainoksessa oikein on kyse? Tulkintoja ja vastauksia odotellessa… 


Kuva: www.sportia-pekka.fi/


Sportia Pekan kotisivut, josta kyseinen mainos myös löytyy:

Jos pidit blogista, kerro myös kaverille    

4 kommenttia:

 1. Eipä ainaskaan suksiostoksille innosta. Kökkö! Saisko noin ees mainostaa?

  VastaaPoista
 2. Joo, ei tää mainos houkuttele ostaa suksia. Täällä Pirkanmaalla tulee nyt lunta. Lumen puutetta ei tällä hetkellä ole, jos hiihtämään haluaa lähteä.

  Niini

  VastaaPoista
 3. pienoinen kuvankäsittely moka tullut nyt pekalle, tainnut tippuu lunta päähän katolta ja vienet järjen mennessään :D hauskin mainos pitkään aikaan <3

  VastaaPoista
 4. Jep, pistää naurattamaan.

  Terveisiä Pekalle,

  jos järjestät Australian matkoja. Voisit antaa mulle yhen matkan joululahjaksi. Voisin vaikka kokeilla hiihtämistä down under;)

  VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.