tiistai 13. joulukuuta 2011

Sodanjulistus haalareita vastaan!
Haalari, tuo lämmin ja käytännöllinen kokopuku lapselle. Nimenomaan lapselle, ei aikuiselle. Kukaan aikuinen ei ole edukseen OnePiece college-haalarissa. Julistan inhosodan näitä aikuisten potkupukuja vastaan! 

  
                        

 Kuvat: OnePiece.com

Vieraillessani Oslossa alkuvuodesta 2010, ihmettelin haalareihin sonnustautunutta nuorisoa. Ensi- reaktio oli, että ne ovat varmaan penkkari -haalareita. Ihmetellessäni asiaa, Norjassa asuva ystäväni kertoi minulle, että kyseessä ei suinkaan ole penkkari -haalari, vaan uusi muoti ilmiö. Muistan ajatelleeni, että tuo on joku norjalaisten outo fiksaatio. Muotioikku, joka ei voi mennä läpi missään muualla kuin Norjassa. Olinpa minä väärässä. 

Kotiin palattuani, kerroin haalarivillityksestä ystäville ja tuttaville. Kukaan ei uskonut, sillä koko juttu kuulosti niin järjettömältä. Miksi aikuinen ihminen haluaisi pukeutua potkupukua muistuttavaan haalariin? - Tuo on vitsi, ystävät sanoivat. Vasta näytettyäni kyseisen norjalaisen OnePiece -haalarifirman nettisivut, ystäväni uskoivat minua. Nykyään näitä OnePiece -haalareita saa myös Suomesta, mutta onneksi niitä ei ole vielä katukuvassa näkynyt. 

Kuka hörhö keksi OnePice haalarin?
Eräänä varhaisena sunnuntaiaamuna kolme norjalaista kloppia, Knut, Thomas ja Henrik, haaveilivat rennosta oloasusta kotikäyttöön. Täydellisestä asusta, joka sopisi krapulapäivän puvuksi. Huppari ja collegehousut olivat poikien mieleen, mutta kiristävä kuminauha vyötäröllä ei sopinut yhtälöön. Sitten pojilla välähti, yhdistetään huppari ja collegehousut, mutta korvataan kiristävä vyötärö vetoketjulla. OnePiece haalari oli syntynyt! 

Krapulapäivänä olo ei ole hehkeä ja asun on oltava sen mukainen. Joten OnePiece asu sopii hyvin sunnuntaipäivän viettoon Yrjön kanssa. Mutta hyvät ihmiset, älkää lähtekö tässä asussa postilaatikkoa pidemmälle. Jos haluatte pukeutua mukavasti, niin laittakaa se tuulipuku päälle. Tuulipuku, tuo suomalainen kansallispuku, on aatelia verrattuna norjalaiseen potkupukuun.


Apua, mies sanoi juuri voivansa käyttää haalaria kotona. Näyttää kuulemma mukavalta. Sinäkin Brutukseni! Mitä tunteita OnePiece-haalari herättää sinussa?
Vastaa kyselyyn oikeassa ylälaidassa. OnePiece kotisivut:Jos pidit blogista, kerro myös kaverille 9 kommenttia:

 1. Suomessa noita käyttää vain ne pari bloggaajaa, jotka on saaneet omansa ilmaisena lahjuksena. Onko tämä oma säälittävä yrityksesi kalastella ilmaista haalaria? Vähän mainosta muka kriittiseen sävyy, niin ne lähettää sullekin oman, että voit sitten kirjoittaa hehkutuspostauksen aiheesta...?

  Koska noita on ilmaiseksi jaettu niin paljon, voin itsekin ottaa ilmaisen haalarin. Miellän tuon tuotteeksi, josta ei tarvi maksaa mitään.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, hyvät haalari-firmalaiset! Jos olette aikeissa lähettää minulle haalarin, voitte perua lähetyksen, sillä en tule antamaan sitä edes miehelleni joululahjaksi.

  Sen sijaan saattaisin leikata haalarin palasiksi ja ommella siitä jotain ihan muuta. Ompelukone on nyt lainassa, joten kätevästi sujuisi.

  Anonyymi kommentoija, voit huokaista helpotuksesta. En kalastele ilmaista haalaria! Olen liian kärsimätön istumaan ongella, varsinkin jos saaliina on jotain mitä en todellakaan halua.

  Hyvä pointti kuitenkin, negatiivinenkin mainos on mainos, siinä missä positiivinen.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, kuinka väärässä olette :D täällä helsingin pintaliitopiireissä trendien edelläkävijät ovat jo kovaa vauhtia seuranneet Justin Bieberin ja Lady Gagan viitoittamaa tietä, ja täällä näkee jo baareissakin noita haalareita :D Viime viikonloppuna pidettyjen OnePiece lanseerausbileiden jälkeen nämä myytiin kaikista suomen myymälöistä loppuun. Tämä on sama juttu kuin leggingsit ja uggit - ensin kaikki pitivät rumina julkikäyttöön mutta kas - nyt joka puolella. odottakaa vaan niin teidänkin mielenne muuttuu ;)

  VastaaPoista
 4. Iik, onpa asiat huonolla tolalla Helsingissä. Entisenä helsinkiläisenä tunnen suurta myötähäpeää vanhaa kotikaupunkiani kohtaan. Piipahtaessani maanantaina Helsingissä, en onnekseni nähnyt ainuttakaan OnePiece -haalaria liikenteessä. Sateinen keli piti varmaan OnePice –peikot omissa koloissaan. ;)

  Hassua, että mainitsit juuri Uggit ja legginsit. Meinasin nimittäin mainita ne tässä samaisessa jutussa. En ole kummastakaan pitänyt, enkä tykkää vieläkään. Makuasioista ei voi kiistellä, kukin tyylillään =D Mielipiteitä voi aina olla ja siitä tulikin mieleeni, että voisin julkaista mielipiteeni legginseistä blogissani.

  VastaaPoista
 5. Hahaha, ihana postaus! Ihan kammottava uus juttu samaten kuin ne oksettavat UGGit tai kroksit aikanaan. Tai legginsit toppien kanssa. Pyhä huora sentään, nuoriso! Se on sama kekkuloida pylly paljaana samantien.

  Joo ei kai tässä, kihersin postauksellesi ja taidan jäädä seuraamaan mielipidesiskoa :)

  VastaaPoista
 6. En samantien luettuani saanut jostain syystä lähetettyä tätä kommenttiani, joten se jäi odottamaan joulun jälkeistä aikaa.

  Nyt on liikaa kirjoitusvirheitä, huolellisen oikoluvun paikka. Silmiin sattuu jo lukeminen.:(
  Tämän tekstipätkän lukemisesta meni jo runsaiden kirjoitusvirheiden vuoksi fiilikset.:(

  VastaaPoista
 7. Erilaisuus kunniaan :) Tuollaiset ovat persoonallisia ja näyttävät tosiaan mukavilta. Voisin tuollaista käyttää kotona :) Ja katukuvassa ihailisin, jos jollain olisi.
  Ja on mukavaa, että muoti ei ole enää kireää ja paljastavaa vaatetta eikä kaiken pidä olla aina ah, niin seksikästä.

  VastaaPoista
 8. Persoonallinen erilaisuus kunniaan =D

  Samaa mieltä, ei kaiken tarvitse "olla aina ah, niin seksikästä". Naisellisesti voi toki pukeutua olematta yliseksikäs.

  Näen haalarin edelleenkin lastenvaatteena,jossa aikuinen näyttää big babylta. Lieneekö tämä sitten uusi muoti-ilmiö, aikuiset ja teinit haluvat pukeutua kuin lapset. Ennen lapset halusivat pukeutua kuin aikuiset, mutta nykyään tuo taitaa mennä myös toistekkin päin.

  VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.