keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tinttien pelastus


Muistatko vielä minkälaiset töppöset lämmittivät jalkojasi päiväkodissa ja eskarissa? Minä muistan hyvinkin punaiset nahkatossuni, joiden reunoissa komeili resorit. Luulenpa, että melkein joka toisella 80-luvun lapsella oli kyseiset Tintti-tossut. 

Kuva: huuto.net

Huokaisin helpotuksesta kun kuulin, että Reino & Aino Kotikenkä Oy jatkaa Tinttien valmistamista, niiden luojien jäädessä eläkkeelle. Raimo ja Ritva Pirhonen ovat valmistaneet Tintti-tossuja Tamperelaisen kerrostalon kellarissa, aina vuodesta 1979. Hetken Pirhoset ehtivät jo pelätä, että Tinttien teko loppuisi heidän eläkkeelle lähtönsä mukana, mutta onneksi jatkaja löytyi lähikunnasta Nokialta.


Pirhoset eivät ole juurikaan mainostaneet Tintti-tossuja, mutta kaupaksi ne ovat silti aina menneet. Hyvää ei tarvitse mainostaa, vaikka vaikeaa sitä on uskoa 2000-luvulla, kun mainoksia pursuaa joka tuutista. Tämän takia Tintti-tossuista ei ollut saatavina muita kuvia, kun huuto.netissä myytävänä olevia tossuja. Yhdestä kuvasta tulikin sitten mieleeni, miten tossujen pohjiin kirjoitettiin omistajan nimi, jotteivat tossut vaihtaisi omistajaa. 



Kuva: huuto.net

Tintti-tossut tehdään käsityönä ja valmistustapa on sama myös jatkossa. Työvaiheita on yhteensä 12 kappaletta. Jokainen sauma on taitettava oikein, jotta ne eivät paina lapsen jalkaa. Tinttejä tullaan jatkossakin valmistamaan tutuissa perusväreissä: tummasininen, punainen, vaaleanpunainen, kultainen ja musta. Näiden lisäksi Tintti-tossut saavat uusia värimalleja ja Reino- ja Aino-kuoseja. 

Kuva: huuto.net

Mutta missä ovat aikuisten Tintti-tossut? Käyttäisin mielelläni niitä töissä. Varmasti moni muukin lasten parissa työskentelevä käyttäisi näitä, jo pienenä hyväksi todettuja tossuja. Aikuisten Tintti-tossuja odotellessa…


Lähde: Tamperelainen 14.1.2012





Jos pidit blogista, kerro myös kaverille  






4 kommenttia:

  1. Mulla oli tollaset punaset =)

    VastaaPoista
  2. Minullakin oli tuollaiset punaiset! Ne ovat edelleen kaikkien elämäni aikana omistamieni jalkineiden sijalla 1. Jos tuollaiset ikinä valmistetaan koossa 39, ostan heti!

    VastaaPoista
  3. Olin yhteydessä Reino ja Aino kotikenkään. Eivät pitäneet aikuisten tossujen valmistamista mitenkään mahdottomana ajtuksena. Aluksi valmistavat kuitenkin vain lasten kokoja. Aikuisten kokoja siis odotellessa...=D

    VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.