sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lauri Johansson - hieman erilainen kummisetä


Tunteeni ovat vähintäänkin ristiriitaiset aloittaessani kirjoittamisen Lauri Johanssonista. Nykyisestä elinkautisvangista, entisestä Natural Born Killer -rikollisjärjestön johtajasta. Mistä moinen tunnemyrsky, enhän minä edes tunne koko miestä? 

 

Minä tiedän Lauri Johanssonin ainoastaan iltapäivälehtien, sekä ajankohtaisohjelmien perusteella. Lisäksi minä tiedän miehen tunnustaneen kolmen henkilön murhat. Ennen kaikkea minä tiedän Johanssonin kertoneen uskoon tulemisestaan vankilassa, syntien anteeksiannosta, uskoon tulemisen kautta. 

Tekisi mieli huutaa – ei se toimi noin. Ei murhia saa anteeksi, tulemalla uskoon. Voiko murhia edes saada anteeksi? Kuka sen anteeksiannon voi tehdä? 

Mahdollisuus Muutokseen -missio on 75:n kristillisen seurakunnan mediakampanja. Missio levittää sanaa ihmisistä, jotka ovat Jumalan sanan myötä saaneet uuden elämänsuunnan. Heidän käsialaansa on esimerkiksi, paheksuntaa herättänyt homojen muuttaminen heteroiksi – kampanja. Yksi Mahdollisuus Muutokseen -mission keulakuvista on Lauri Johansson. Hänen muuttumisestaan uskoon tulemisen myötä, kerrotaan mission kotisivuilla seuraavasti: ”Murhamies tuli tunnontuskiin. Sain veriruskeat syntini anteeksi.”

Johansson lisää toki Mahdollisuus Muutokseen -mission näkyvyyttä, sillä Lauri Johansson kiinnostaa kansalaisia. Ainakin Googlen hakukoneen perusteella, sillä Googlettamalla hakukone antaa noin 1 320 000 tulosta nimellä Lauri Johansson. Samoihin lukumääriin pääsee myös hakemalla Tarja Halosen nimeä, noin 1 430 000 tulosta. Mahdollisuus Muutokseen -missio on siis oivaltanut Johanssonin pr-näkyvyyden ja samalla allekirjoittanut väitteen, ei ole väliä onko julkisuus hyvää vai huonoa, kunhan on julkisuutta.


Aamulehden (30.10.2011) haastattelussa Johansson myöntää olevansa narsisti, ”jota julkisuus hivelee”. Eli julkisuutta mies ei ainakaan tämän haastattelun mukaan kaihda. Samaisessa haastattelussa Johansson kertoo olevansa muuttunut mies, kuten olen jo useaan otteeseen kuullut eri medioissa. Uutta tietoa sen sijaan on, että Johansson on lukenut hyvin arvosanoin ylioppilaaksi. Samaisessa haastattelussa Johanssonin ammatiksi ilmoitetaan opiskelija. Tavoitteena on päästä diakonia-ammattikouluun, päämääränä sosionomi-diakonin virka. 

Jos otsikko: Lauri Johansson - hieman erilainen kummisetä, herätti ihmetystä ja kysymyksen miten kyseinen asia liittyy aiheeseen. Voin kertoa teille, että Lauri Johansson on kuuden lapsen kummisetä. Tai ainakin Aamulehden haastattelun mukaan, jossa asiasta kerrotaan Johansson inforuudussa. ”Oho: Kuuden lapsen kummisetä.” Samassa ruudussa kerrotaan lisäksi, että Johansson harrastaa shakin pelaamista ja pitää Mika Waltarin kirjoittamasta Sinuhe egyptiläisestä. 

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella? Sekoitetaan pakkaa kertomalla, että Lauri Johanssonin isällä oli tapana piestä Johanssonia päivittäin aina kolmetoistavuotiaaksi saakka. Tällöin Johansson sai tarpeekseen ja lähti kotoaan. Hän alkoi viettää aikaa paikallisten puliukkojen seurassa. Tämä asia ei toki selitä miksi Johanssonista tuli rikollinen ja murhaaja. Se kertoo, ettei Johanssonin lapsuus ollut helppo. Tämä asia ei myöskään anna anteeksi Johanssonin pahoja tekoja.

Jäljelle jää vielä kysymys - onko Johansson muuttunut mies, joka katuu tekojaan. Sen tietää ainoastaan Johansson itse. Vai onko kaikki huomionhakuisen ihmisen mediashowta? Ihmisen, joka riisti kolmen ihmisen hengen. 

Kuvat Aamulehti (muokattu)


http://www.koemuutos.fi/
Jos pidit blogista, kerro myös kaverille Hymy

6 kommenttia:

 1. Kai sitä ihminen voi tajuta tehneensä väärin ja katua, mutta kuka antaa anteeksi. Voiko itse antaa itselleen anteeksi, jos uskoo Jumalan anteeksiantoon?

  VastaaPoista
 2. Kysymyksesi pistää miettimään. Tekemisiään voi aina katua. Anteeksi anto onkin jo paljon mutkikkaampi asia.

  VastaaPoista
 3. sanoisin että mahdollista mutta saattaa olla että tiili puri tällä reissulla ja kun vapaalle joskus pääsee niin rahan tarve on kova! niin yleensä joutuu johonkin syyllistymään kun ei ole tienannut työ elämässä eläke kertymää! ellei nykyään saa rikos hyödystä eläke kertymää niin olisi laurilla varmaan ministerin eläke vähintään!!!

  VastaaPoista
 4. Late on túllut oikeasti uskoon ja kohdannut elävän Jumalan.
  Nämä uskon asiat ovat yliluonnollisen Pyhän Hengen töitä. Ei niitä ymmärrä luonnollinen ihminen. Vain Jumaln Hengen valaisemana nämä totuudet aukeavat. Muistan Latea rukouksin ja tiedän, että Jumala käyttää häntä jo nyt voimakkaasti monien ihmisten elämässä.
  Muutos on mahdollista rakastavan Jumalan avulla. Amen
  Lämmintä kevään odotusta kaikille.

  VastaaPoista
 5. Kuinka hyvin arvosanoin Late on lukenut?

  VastaaPoista
 6. Lauri uskoo elävään Jumalaan ja Jeesus antanut KAIKKI Laurin synnit anteeksi. Jeesus on kuollut ja on ylösnoussut Laurin (ja myös sinun joka luet tämän tekstin, kun pyydät Jeesukselta syntisi anteeksi)syntien puolesta, että Laurilla on Jeesuksen ristin työn kautta pelastus ja syntien anteeksi saaminen. Voi ainoastaan sanoa, että Jeesus on HYVÄ. Kiitos Jeesus!

  Lue raamatusta miten asiat ovat, kaikki elämän ohjeet löytyvät raamatusta.

  VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.