maanantai 26. joulukuuta 2011

Loista!


Elämässä on hetkiä, jolloin ihminen ei halua tulla nähdyksi ja hetkiä, jolloin näkyminen on vähintäänkin elintärkeää. Tien ylittäminen talvipimeällä kuuluu niihin tilanteisiin, jolloin kannattaa näkyä. Älä piileskele pimeässä, vaan erotu ja välky, sillä ilman heijastinta olet autoilijalle näkymätön. 

Tänä vuonna mietin pääni puhki, mitä antaisin läheisilleni joululahjaksi? Kunnes sain idean ommella huopaheijastimet koko porukalle. Käytännöllistä ja helppoa, niin sitä luulisi. Käytännöllistä, mutta ei niinkään helppoa, jos ei ole koskenut ompelukoneeseen kymmeneen vuoteen. 

Voi änkeröinen, kukaan ei ollut kertonut minulle, ettei huopa ole kaikkein helpoin materiaali ommella. Eihän noista vastakappaleista saanut samanmuotoisia millään. Ne elivät omaa elämäänsä ja hankaloittivat samalla minunkin elämää. Tulipahan ainakin itse tehdyn näköisiä. Ei voi kukaan epäillä, että olisin ostanut heijastimet Marttojen joulumyyjäisistä. Loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen aikaansaamiseeni. Ei kotimme taulutkaan ole suorassa, joten miksi heijastimien sitten pitäisi olla suorakaiteita. 


Heijastimet kuvattuna etupuolelta. Napeille tuli taas käyttöä. Käytin myös koristeina parittomaksi jääneitä korvakoruja.

Heijastimet takapuolelta. Ostaessasi heijastinkangasta kannattaa valita kangas, joka täyttää turvadirektiivit.Kokeile kuinka hyvin autoilija huomaa sinut kävellessäsi pimeällä. 

 Tai pikemminkin huomaa, ettei autoilija näe sinua lainkaan ilman heijastinta!

Liikenneturvan demo:Jos pidit blogista, kerro myös kaverille   

4 kommenttia:

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.