lauantai 10. maaliskuuta 2012

”Juuso, se on rikki nyt.”


Korkeasaaren karhut ovat tällä viikolla heränneet talviuniltaan. Mahtavatkohan Kuusamon petokeskuksen karhut olla jo hereillä? Jos Kuusamon otsot eivät vielä ole kömpineet esiin talvipesistään, heidän ”emolla” Sulo Karjalaisella on varmasti kovin ikävä ”lapsiaan”. Karjalainen asuu Kuusamon kupeessa, yhdessä kuuden karhunsa kanssa. Hän on kasvattanut jokaisen karhun pennusta saakka, mikä on luonut erityislaatuisen suhteen hänen ja yli neljäsataa kiloa painavien kasvattien välille. 


Juuso-karhu ja Sulo Karjalainen kuin kaksi marjaa. Kuva: Kaleva.fi


Tutustuin Karjalaiseen ja hänen karhuihin ensimmäisen kerran ”Miesten vuoro” dokumentin kautta. Kovin on sympaattisen oloinen mies ja ihan karhun näköinen itsekin, totesin samalla naureskellen Juuso karhun toilailulle. Dokumentissa Juuso rikkoo puutarhapöydän, johon Karjalainen toteaa tyynen rauhallisesti: ”- Juuso, se on rikki nyt.” Tämä video saa minut aina hyvälle tuulelle. Puhumattakaan ensi näkemän hämmästyksestä, kun karhu kurkkaa tv-ruudun oikeasta alalaidasta ja löntystelee Karjalaisen luokse. Ensiksi epäilin jutun olevan trikkikuvausta, sillä eihän sitä joka päivä näe miestä ja karhua saman pöydän ääressä. 


Pätkä YLE:n dokumentista "Miesten vuoro".Juuso ja Sulo. Kuva: booksfromfinland.fi

Katso Ylen dokumentti Sulo Karjalaisesta ja hänen karhuistaan:


Tosi tarina: Tarinoita karhunkolosta 1/2 

Tosi tarina: Tarinoita karhunkolosta 2/2   

http://www.youtube.com/watch?v=TSW1fY-fZZ0

”Miesten vuoro” dokumentti on puhetta suoraan suomalaisen miehen sydämestä


Kuusamon suurpetokeskuksen kotisivut:

Jos pidit blogista, kerro myös kaverille 
1 kommentti:

  1. Minä olen myös hyvin ihastunut Sulo Karjalaiseen ja Juuso-karhuun, katselen säännöllisesti noita videoita ja tulen niistä aina hyvälle tuulelle. Miesten vuorossa ne kommentit Karjalaisen suusta olivat täyttä parhautta. "Meni remonttiin." :D

    VastaaPoista

Kommenteista hurmaannutaan hymysuin.